Lepota in vsi njeni obrazi: Marjeta

 

Madres je več kot samo kozmetika. Je naravna, ročno izdelana in pristna. Temelji na ideji o povezanosti vseh, ki jih druži ljubezen do naravnih sestavin, spoštljiv odnos do okolja in zavedanje, da smo del narave ter narava del nas. Zasnova je bila z mislijo, da razkrije pravo lepoto in da izvabi iz nas le najboljše. Madres je tudi skupnost, ki je iz dneva v dan bolj povezana med seboj. Sestavljajo jo edinstveni posamezniki, ki so že od vsega začetka naš največji navdih pri ustvarjanju novih izdelkov. Spoznajte njihove resnične obraze in zgodbe, ki jih skrivajo.


Marjeta

To sem jaz, Marjeta, prvi obraz  in idejna mama Madres.

Danes bi vam rada predstavila delček sebe.

Pred dobrim desetletjem sem uživala ob gledanju Seksa v mestu, nanizanke, ki ni pustila nobene teme neodprte. Se spomnite dela, ko se Carrie in Miranda pogovarjata o starosti? Katero leto starosti je tisto, ki jima predstavlja mejo med mladostjo in starostjo. Ena je odgovorila 43, druga pa 45.

To vprašanje se je naselilo vame in pride vsako leto. Sem že tam? Sem stara?

Danes sem  stara  44 let  in vse kar lahko rečem, je, da ni nič strašljivega v teh letih.

Ok, ok, res je, kdaj zaboli hrbet, špikne v kolku, kolena so manj fleksibilna in regeneracija po dobri zabavi je bistveno daljša. Ampak, kljub današnjim družbenim standardom, ki opevajo večno mladost, brezhibno napeto kožo, jedre prsi, ki jih ne premakne niti cunami in napeto zadnjico do Tokia, priznam na glas, da ljubim svoja leta in vse sledi, ki jih je življenje odtisnilo na mojem obrazu in telesu.

Z leti mi je vse ljubša naravna lepota, in vse bolj zanimivo naravno staranje. K srcu so mi prirasle vse moje gubice, ki pa niso vse od smeha, moje strije na zadnjici, moje prsi, ki so po dveh porodih in dojenju kupile vozovnico za hitri vlak v Gravitacijo in vse bolj mi ugaja moj ženski trebušček.

Enkrat samkrat sem podlegla aktualnim lepotnim standardom in sem si dala urediti umetne trepalnice. Po treh dneh neutrudnega prhutanja in delanja vetra v svoji bližini, sem si jih sama populila stran. In jasno, da zraven še kup svojih.

Odgovor na zgornje vprašanje prihaja počasi, lahkotno, s sprejemanjem novega življenjskega obdobja, kot nepreklicno in dokončno potovanje, ki se ga pravzaprav zelo veselim. Poleg malo manjšega mišičnega tonusa, namreč prinaša izkušenost, umirjenost, več nežnosti do sebe, večje sprejemanje sebe (in drugih). Lepoto opazim drugače in v drugih podobah.

Zaznam, da je lepa vsaka ženska, ki ljubi in spoštuje sebe. Ženska, ki ima svoj, samo sebi lasten glas, ki ne rabi biti glasen, pa se jo vedno sliši. Ženska, ki si upa, da je to kar je. In to kar je, je dovolj.

Draga ženska, lepa si. Tvoj nasmeh, tvoje gubice, tvoje strije so del tebe in del tvoje zgodbe. Zgodbe, ki pušča odtis v tem času in prostoru. Zaupaj si in zaupaj naravi.

Zato sem zate in zase ustvarila Madres naravno kozmetiko. Naravno kozmetiko, skozi katero ti govori narava in te podpira.