Skrivnost lepe kože #1

Vam zaupam, katera je prva skrivnost lepe kože? Čiščenje. Temeljito čiščenje obraza enkrat ali dvakrat dnevno. Z odstranitvijo nečistoč  boste preprečili mašenje por in poglabljanje gub, s temeljitim in pravilnim vsakodnevnim čiščenjem in nego pa boste vplivali na lepši videz kože, manj gubic in posledično večjo prožnost. 

Vam je vsakodnevno umivanje obraza mučno in odveč? Kaj pa če ga spremenite v večerni ritual lepote in ljubezni do sebe? Večerno čiščenje obraza je najbolj pomembno, še posebej, če nosite ličila ali kremo za sončenje, saj  tako preprečite dolgotrajno kopičenje ostankov  teh v koži. Na čiščenje kože pa ne pozabite tudi v dneh, ko nimate ličil, saj se čez dan na vašem obrazu nabere kar nekaj umazanije in ostalih nečistoč.

Čiščenje z Nova, Energizing Cleansing Oil je primerno za vse tipe kože,  nežno odstranjuje ličila in druge nečistoče in pri tem ohranja naravno ravnovesje kože, čisti in preprečuje dehidracijo kože nahrani in poživlja kožo, poleg tega pa je čiščenje z Novo nadvse preprosto, izpeljete pa ga lahko na dva načina:

  1. Način: bombažno blazinico (vatirano ali pa bombažno krpico, če ste bolj za trajnostno uporabo) zmočite (priporočamo mlačno/toplo vodo) in nanjo nakapajte nekaj kapljic Nove. S krožnimi gibi nežno očistite  obraz. Če nosite veliko ličil ali imate vodoodporna, ponovite postopek, dokler ni blazinica čista.
  2. Način: navlažite si obraz,  na konice prstov si nanesite nekaj kapljic Nove. Z nežnimi  krožnimi gibi masirajte obraz vsaj 30 sekund, s tem spodbudimo limfo, prekrvavitev . Raztopljena ličila in ostalo umazanijo obrišite z obraza z mehko flanelasto brisačo ali bombažno krpico, ki ste jo predhodno navlažili z mlačno vodo.

 

Voila, vaš obraz bo svež in čist ter pripravljen na nadaljnjo nego. Največkrat po čiščenju z Novo  ne potrebujete  nanašanja dodatnih  krem  in vaš preprost, a učinkovit večerni obred lahko zaključite. Zrela in zahtevnejša koža pa bo verjetno potrebovala še nekaj več.  Nadaljujete lahko s tonikom, ki si ga lahko izdelate kar doma. Skuhajte si zeleni ali kamilični čaj (ohlajenega lahko hranimo v hladilniku nekaj dni).

Obred zaključite tako, da si v obraz vmasirate kakovostno naravno kremo ali olje, mi priporočamo Nectar Noctis, Multi-Perfecting Night Serum, naredite nekaj globokih vdihov in si v misli prikličete vse lepo preteklega dne.

Vsaka skrivnost pa ima še svojo skrivnost. Vzemite si čas zase in se ljubeče razvajajte.