Zakaj so pozimi oljni serumi "must have" kozmetični izdelek ?

 

Zima. Čas suhe, razdražene in zategnjene kože ter popokanih ustnic. Čas, ko ličila nimajo pravega učinka, saj so na suhi koži videti luskasta in groba.

Tako, kot so topel zimski plašč, šal in rokavice samoumevni za zimski čas, menim, da tudi vaša koža v tem obdobju potrebuje dodatno zaščito in nego.

Kaj če bi vam povedala, da se rešitev skriva v enem izdelku, ki bo čudežno opravil z vsemi kožnimi nevšečnostmi, ki jih prinese hladno zimsko vreme.

To so rastlinska olja za obraz.

Rastlinska olja za nego obraza, pa na žalost, spremljajo trdovratni miti.

Najpogostejši je gotovo, da olja kožo mastijo. V resnici pa so olja za obraz v obliki super koncentriranih serumov, polni neverjetno aktivnih in hidratantnih učinkovin, ki se hitro vpijejo v kožo, učinkoviti pa predvsem zato, ker jih vaša koža prepozna kot podobne svojim naravnim oljem (sebum).

Rastlinska olja ščitijo kožni plašč kože, obnavljajo in vzdržujejo lipidno pregrado kože zaradi zunanjih vplivov, kot so zelo nizke temperature, pretirano čiščenje, nizka vlažnost in tudi stres. Delujejo kot usmerjevalec za prodor drugih učinkovin v nižjo raven povrhnjice. Olje ustvarja lipidno pregrado na koži,  zato lahko pospeši sam proces celjenja in obnove kože.

Vaša koža bo ob uporabi primernih rastlinskih olj ali mešanic videti neverjetno zdrava, hidrirana in nahranjena.

Moja najljubša olja so arganovo, jojobino, makadamijevo, šipkovo olje, olje indijske fige in borage ter lešnikovo olje. In ni naključje, da so se prav vsa našla v Madresovi liniji izdelkov za nego kože:

Nočni serum Nectar Noctis

Dnevni serum/Čistilno olje Nova

Nujno pa je potrebno poudariti tudi, da niso vsa olja, ki jih dobite na trgu kvalitetna. Najboljša so gotovo hladno stiskana olja. Pri hladnem stiskanju se v največji meri ohranijo vse aktivne učinkovine. Dražja olja so vsekakor manj  predelana in čistejša, medtem, ko imajo cenejša olja lahko dodatke, stranske produkte rafiniranja in postopke beljenja.

 V naših serumih uporabljamo organsko hladno stiskana olja najvišje kakovosti.

Če se z oljnimi serumi še niste srečali in ste glede njihove uporabe še vedno malo zadržani, vam predlagamo, da si za testno obdobje priskrbite naš Travel size set, ki zadostuje za nekaj tednov uporabe, ravno prav, da se prepričate ali vam tovrstna nega odgovarja.